Zlodejov chytili policajti krátko po krádeži. Nesplácali videokameru.Nezaplatil za dodaný tovar. Vykradnuté chatky.

10.12.2008 Celý región

Zlodejov chytili policajti krátko po krádeži: Kežmarskí policajti obvinili včera z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody 29 ročného Kežmarčana a 19 ročného mladíka z Děčína v ČR.
Obvinení sa včera v čase okolo 9:30 h vlámali do jedného z bytov na Lanškrounskej ulici v Kežmarku. Po vypáčení zámku vošli dnu, kde z obývacej izby ukradli DVD prehrávač, ktorý po krádeži predali. Zo získaných peňazí sa dohlo netešili, nakoľko ešte v ten deň ich policajti zadržali a obvinili. Spôsobená škoda je vyčíslená na 6 700. - Sk.

Nesplácali videokameru:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie z prečinu úverového podvodu 28 ročnej žene z obce Čičava, okr. Vranov n/Topľou a 39 ročnej žene z obce Kučín, okr. Vranov n/Topľou.
Mladšia z obvinených v decembri minulého roku kúpila na splátky v jednej z humenských predajní elektra videokameru. Zaplatila prvú splátku 1600. - Sk, pričom tieto peniaze zabezpečila druhá obvinená. Kameru ženy odpredali, peniaze si rozdelili, ale ďalšie splátky podľa úverovej zmluvy už neplatili.

Nezaplatil za dodaný tovar:
Z prečinu podvodu obvinil včera bardejovský policajný vyšetrovateľ 51 ročného muža z Bardejova.
Obvinený Bardejovčan ako zodpovedná osoba svojej firmy prevzal v júli 2006 od istej košickej spoločnosti tovar v hodnote 143 990. - Sk. Ten mu bol následne firmou aj vyfakturovaný. Do doby splatnosti faktúru neuhradil, čim poškodenej firme spôsobil škodu 143 990. - Sk. Trestné oznámenie podala košická firma v máji tohto roku.

Vykradnuté chatky:
Policajti z Veľkého Šariša vyšetrujú krádež vlámaním do piatich chatiek v záhradkárskej osade Družba pri obci Šarišské Michaľany, okr. Prešov.
Ku krádežiam došlo v noci z pondelka na utorok. Doposiaľ neznámy páchateľ na všetkých chatkách vylomil vchodové dvere. Následne z nich ukradol rôzne veci ako príbor, hrnce, taniere, plynovú fľašu, rôzne ručné náradia, hodiny, fúrik a rôzne iné veci. Celková spôsobená škoda pre majiteľov chatiek je vyčíslená na 22 500. - Sk. Polícia začala v prípade trestné stíhanie za prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.
 

Vyberte región